رو عنوان : مدیرعامل سازمان انتقال خون خبر داد:
عنوان : پیش به سوی تولید داروهای مشتق از پلاسما در پالایشگاه ایرانی
زير عنوان : SubTitle
تاريخ :
 ۱۳۹۸/۰۳/۲۵ 

مدیرعامل سازمان انتقال خون خبر داد:

پیش به سوی تولید داروهای مشتق از پلاسما در پالایشگاه ایرانی

آئین ویژه روز جهانی اهداکنندگان خون با سخنرانی مدیرعامل سازمان انتقال خون در مرکز همایشهای وصال برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی انتقال خون استان تهران، دکتر علی اکبر پورفتح اله؛ مدیرعامل سازمان انتقال خون به عنوان سخنران ویژه آئین نوزدهمین سالروز جهانی اهداکنندگان خون در جمع همراهان فرهنگ اهدای خون که سالها در اندیشه نجات جان انسانها هستند، گفت: باید از همه اهداکنندگان خون در کشور تقدیر کنم که موفقیت های امروز سازمان انتقال خون، مرهون یاری و همراهی ابن عزیزان است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹ گفت: آمار اهدای خون دنیا در سال گذشته حدود ۱۷۷ میلیون واحد بوده که سهم ایران از این آمار، دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد اهدای خون است که با شاخص ۲۷ واحد اهدای خون به ازای هزار نفر، نزدیک به دو برابر کشورهای هم سطح خود، شاهد مشارکت داوطلبانه مردم عزیز هستیم.

دکتر علی اکبر پورفتح اله ادامه داد: ۶۰ درصد از جمع اهداکنندگان خون کشور ما مستمر هستند و این یک آمار قابل توجه است و ما در حال تلاش برای همراهی مستمر اهداکنندگان خون هستیم و خوشبختانه ۹۷ درصد خون های اهدایی تبدیل به فرآورده های مورد نیاز مراکز درمانی می شود.

وی گفت: یکی از دستاوردهای سازمان انتقال خون این است که پلاسمای مازاد از مصرف بیمارستانی را با استفاده از ظرفیت پالایشگاههای اروپایی تبدیل به مشتقات دارویی کردیم و برای این کار باید استانداردهای مدنظر اروپا را می گرفتیم که با بالابردن سطح کیفیت به این مهم رسیدیم و یک میلیون پلاسمای مازاد بر مصرف را که پیش از این ضایع می شد، با ارسال به اروپا تبدیل به دارو کردیم و امروز شاهد آن هستیم که درصد بالایی از داروهای مد نظر ما با پلاسمای ایرانی در حال تولید است.

دکتر پورفتح اله خاطرنشان کرد: باید توجه کرد که مسئولیت رگ اهداکننده تا رگ گیرنده با مجموعه سازمان انتقال خون است که در این راه و  برای رسیدن به قله های موفقیت به ویژه صنعت پلاسما و ساخت پالایشگاه تولید فرآورده های پلاسمایی در حجم بالا، گام برخواهیم داشت.

وی با اشاره به رتبه اول ایران از نظر شاخص های انتقال خون در بین ۲۲ کشور مدیترانه شرقی گفت: از سال ۲۰۰۷ توانستیم به اهدای خون صد در صد داوطلبانه دست پیدا کنیم و هم اکنون به عنوان الگو در منطقه صاحب اعتباری ویژه هستیم.

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: در زلزله اخیر کرمانشاه، سازمان انتقال خون یکی از مطمئن ترین سازمان ها در آن شرایط بود که توانستیم سازماندهی مناسبی در شرایط بحرانی داشته باشیم و این موفقیت ها با همراهی اهداکنندگان خون اتفاق افتاده است.

وی در پایان گفت: من از مشارکت مردم نوعدوست در مسئله اهدای خون تشکر می کنم و باید این را هم بگویم که اهداکنندگان خون به عنوان کسانی که دغدغه مسئولیت پذیری اجتماعی دارند، می توانند به عنوان الگوهای خیرخواهی و انسان دوستی در جامعه مورد بهره برداری فرهنگی و اجتماعی قرار بگیرند‌.