در نشست خبری مدیر عامل سازمان انتقال خون مطرح شد:
برتری انتقال خون در منطقه یك سال قبل از پیش‌بینی سند چشم انداز
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به پیشتازی انتقال خون ایران در منطقه مدیترانه شرقی، گفت: سازمان انتقال خون ایران یک سال قبل از پیش‌بینی سند چشم‌انداز که توسط مقام معظم رهبری برای سازمان انتقال خون در نظر گرفته شده است توانست این هدف را محقق کند. 
 
 
به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون، دکتر مصطفی جمالی همچنین از افزایش ذخایر خونی از ۵ روز به بیش از هشت روز خبر داد. 
دکتر مصطفی جمالی در نشست خبری که ظهر امروز و همزمان با هفته دولت در سازمان انتقال خون برگزار شد، اظهار کرد: اصحاب‌رسانه، همواره به سازمان انتقال خون کمک‌ کرده‌اند؛ چرا که از اهمیت انتقال خون مطلع هستند و به نحوی سفیر فرهنگی اهدای خون هستند. 
وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون یک سازمان مقدس است، گفت: اهداکنندگان می توانند از ۱۸ تا ۶۵ سالگی خون اهدا کنند و اگر هر اهداکننده در هر سال چهار نوبت خون اهدا کند، با توجه به اینکه هر خون به ۳ محصول تبدیل می‌شود، در هر سال جان ۱۲ نفر را نجات می‌دهند و یک اهدا کننده می تواند در چند دهه ناجی صدها انسان باشد در حالی که خداوند در قرآن کریم نجات جان یک انسان را با نجات جان همه انسانها برابر می داند حساب کنید اهدای خون چقدر کرامت دارد و بیهوده نیست که می گویم اهداکنندگان خون، سرداران گمنام نظام سلامت هستند. 
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: پزشکان سازمان انتقال خون، سربازان گمنام انتقال خون هستند. متوسط دریافتی هر پزشک اهدای خون حدود ۲۰ میلیون تومان است که نسبت به دریافتی پرستاران هم کمتر است. نه تنها پزشکان بلکه تمام پرسنل این سازمان با دریافت کم نسبت به انجام امور خود اقدام می‌کنند؛ چرا که در یک سازمان مقدس مشغول به کار هستند و در نجات جان هزاران انسان سهیمند. 
 
وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون، مظهر وفاق ملی است، گفت: تمام مردم ایران با هر مذهبی برای اهدای خون مراجعه می‌کنند و تمام مردم هم به نوعی به خون نیاز دارند. 
جمالی با بیان اینکه ۵۰ سال از عمر سازمان انتقال خون می‌گذرد، گفت: هم اکنون طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت کشور اول منطقه از منظر انتقال خون هستیم. وی تاکید کرد،: براساس سند چشم‌انداز کشور، تصمیم بر این بود که ایران تا سال ۱۴۰۴ در منطقه در تمام عرصه‌ها پیشتاز باشد که این هدف توسط سازمان انتقال خون  محقق شده است. 
وی با بیان اینکه پیش از این اگرچه اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه داشتیم اما گاهی با کمبود خون مواجه بودیم، گفت: میزان ذخایر خون در گذشته معادل ۴ روز بود اما اکنون به بیش از ۸ روز رسیده است و نه تنها میزان ذخایر خونی افزایش یافته بلکه تمام نیازهای مراکز درمانی پاسخ داده می‌شود 
وی با اشاره به عدالت در تامین خون سالم و کافی در سراسر کشور با یک استاندارد واحد افزود: تامین ذخایر مناسب خون به ما فرصت داده است تا در مواقع ضروری با استفاده از گروه خون -O نیازهای اورژانسی را تامین کنیم به طور مثال توانستیم در حادثه تروریستی کرمان، خون مورد نیاز برای تمام مجروحان حادثه را با این گروه خونی تامین کنیم. 
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه هنگامی که سکان هدایت سازمان انتقال خون را در دست گرفتم برخی از فناوری‌ها را در اختیار نداشتیم، گفت: اگر فناوری‌های نوین را در اختیار نداشته باشیم به چشم‌اندازی که در نظر گرفته‌ بودیم، یعنی پیشتازی در سطح منطقه تا سال ۱۴۰۴، دست‌نمی‌یافتیم. 
جمالی با بیان اینکه اهدای خون طی ۴ ماه نخست سال جاری ۹ درصد رشد داشته، تصریح کرد: اگر روند کنونی اهدای خون ادامه داشته باشد تا پایان دوران مدیریت ۳ ساله خود، اهدای خون بیش از ۲۰ درصد رشد کرده است.  
وی افزود: در گذشته، میزان اهدای خون کاهش یافته بود به نحوی که این شاخص به ۲۲ در هزار نفر رسیده بود اما در حال حاضر به ۲۷.۳ رسیده است و اگر روند اهدای کنونی ادامه داشته باشد به ۲۸ می‌رسد. 
 
وی ادامه داد: پیش از این نه تنها از منظر کمی بلکه از منظر کیفی نیز با مشکلاتی مواجه بودیم. 
دکترجمالی با اشاره به تست «نت» گفت: بر همین اساس انجام آزمایش نت را در کشور آغاز کرده‌ایم که یک کار بزرگ است و ضمن سرعت بخشیدن در آزمایشهای مربوط به خون دقت بالایی دارد. شاید بتوان گفت که تا پیش از اجرای این تست نمی‌توانستیم بگوییم که در حوزه خون در منطقه پیشتاز هستیم. 
وی با بیان اینکه استفاده از کیسه‌های خون‌ فیلتردار افزایش یافته، تصریح کرد: استفاده از کیسه‌های خون فیلتردار سبب کاهش عوارض تزریق خون می‌شود.  وی افزود: در بدو تصدی پست کنونی ام  میزان استفاده از کیسه‌های خون فیلتردار حدود ۲۵ درصد بود که این میزان را در سال گذشته به ۶۰ درصد رساندیم. میزان استفاده از کیسه‌های خون فیلتردار در سال جاری نیز بیش از ۷۰ درصد رسید و درنظر داریم که این میزان را تا پایان سال آینده به ۱۰۰ درصد برسانیم. 
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به آزمایش غربالگری آنتی‌بادی گفت: این آزمایش جزو واجبات است و انجام آن را آغاز کرده‌ایم. اگر تست غربالگری آنتی‌بادی انجام نشود این خطر وجود دارد که یک نوزاد به دلیل وجود آنتی‌بادی در خون پس از تزریق خون جان خود را از دست دهد. 
دکتر جمالی در ادامه صحبت‌هایش درباره بانک HLA نیز توضیح داد: سلول‌های بنیادی خونساز برای درمان برخی از بیماری‌ها مانند تالاسمی کاربرد دارند. نکته مهم و اساسی این است که باید فرد مناسب اهدا شناسایی شود و اطلاعات وی در بانک اطلاعاتی ثبت شود. کشور ترکیه مدعی است که بانک اطلاعاتی HLA این کشور یک میلیون است. 
مدیرعامل سازمان خون با بیان اینکه بانک اطلاعاتی HLA در برنامه هفتم توسعه جزو وظایف سازمان لحاظ شده، خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع  تمام دستگاه‌های ذی ربط موظف به همکاری با سازمان انتقال خون هستند و امیدواریم سازمان برنامه و بودجه هم بودجه آن را باید درنظر بگیرد. بانک اطلاعاتی HLA باید با استفاده از روش‌های نوین مانند NGS انجام شود که پیش از این تحریم بوده‌ایم اما هم اکنون این فناوری در اختیارمان قرار دارد. 
دکتر جمالی با اشاره به استفاده از روش‌های نوین در سازمان انتقال خون گفت: تلاش کردیم که روش‌های نوین کشورهای پیشرفته را در سازمان انتقال خون به کار گیریم. به همت همکاران و مردم توانستیم با وجود تمام سختی‌ها مانند تحریم‌ها و کمبود اعتبارات به دستاوردهایی نایل آییم و نواقص را برطرف کنیم و پنجاهمین سالگرد تاسیس انتقال خون ایران با تحقق اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله اعلام شده توسط مقام معظم رهبری در افق ۱۴۰۴ مصادف شد. 
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه عدالت را در کانون توجه قرار داده‌ایم، گفت: تمام امکاناتی که به منظور انجام آزمایش‌های خون در استان تهران فراهم کرده‌ایم در استان‌های محروم و کم برخوردار کشور مانند سیستان بلوچستان و ایلام هم وجود دارد. 
وی با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ اهدای خون گفت: متاسفانه فرهنگ اهدای خون در استان سیستان بلوچستان به خوبی ساری و جاری نشده است به همین دلیل با استفاده از ظرفیت دیگر نقاط کشور به این استان کمک می‌کنیم چرا که تعداد بیماران تالاسمی در این استان زیاد است و شبکه ملی خون‌رسانی نیاز این استان را برطرف می‌کند. 
وی افزود:  در گذشته سالانه ۱۸۰ هزار لیتر پلاسما تولید می شد که الان این رقم۲۶۲ هزار لیتر است و تا پایان سال به ۳۰۰ هزار واحد پلاسما می رسد و ارزش افزوده بالایی برای کشور دارد. 
دکترجمالی از تشکیل معاونت اجتماعی سازمان انتقال خون خبر داد و افزود: یا فعال شدن ظرفیت خیرین و مسئولیت اجتماعی نهادهای اقتصادی و اجتماعی توسط دفتر همکاریهای بین بخشی در این سازمان  موفق به جذب ۱۵ هزار همت توسط خیرین به این سازمان شدیم. 
وی با اشاره به حمایت از تولید تجهیزات انتقال خون توسط شرکت های تولید کننده داخلی گفت: تلاش می‌کنیم تغذیه اهداکنندگان خون با سفارش اختصاصی به شرکتهای دانش‌بنیان بهبود یابد. 
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه طرح ژن درمانی نیز در حال انجام بوده و الان تحقیقات آن به ۶۰ درصد رسیده است، گفت: دو پالایشگاه پلاسما نیز در کشور فعال است که پلاسما را تبدیل به دو محصول آلبومین و ایمونوگلوبین می کند. 
وی با اشاره به توسعه تخت های بیمارستانی، اظهارداشت: گسترش تخت‌های بیمارستانی نیاز به مصرف خون را نیز افزایش می دهد و باید متناسب با آن امکانات و اعتبارات لازم برای تأمین فرآورده های خون به این سازمان تخصیص داده شود و نیاز به حمایت در همه بخش ها از جمله استخدام نیرو هستیم و امیدواریم بودجه انتقال خون را بر اساس واقعیات تدوین کنند. 
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه در اربعین حسینی در بیمارستانهای مرزی ذخایر خونی را افزایش دادیم ، اظهار داشت: آمبولانس ها و بالگردها ضروریست که خون oمنفی داشته باشند تا در محل حادثه تزریق و از مرگ و میر جلوگیری شود. 
 
این نشست با پاسخ مدیرعامل سازمان انتقال خون به سوالات خبرنگاران و انجام گفتگوهای اختصاصی پایان یافت. گفتنی است در پایان این نشست اصحاب رسانه حاضر، لوح سفیر ترویج فرهنگ اهدای خون را دریافت کردند و مورد تقدیر قرار گرفتند.
 
 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0